GOLD COAST RESIDENCE

GOLD COAST RESIDENCE

This high rise condominium residence in the Gold Coast provided a project for the team that required an extraordinary amount of coordination between multiple trades. A magnitude of detail was constructed throughout the unit while maintaining cohesiveness in design, which was created by Larry Booth of Booth Hansen.

The differing materials and touches of contrast in the Great Room provide a sense of coalescence throughout the home from the moment one enters. Lacquer panels and Walnut casework line the walls to the North and West. Direct lighting is centered on each panel showcasing the sheen and grain of the wood. An exceptional polished Quartzite stone garden rises above of the casework, exposing reveals that match the wood, and blends into the lacquer and walnut simultaneously. Reveals along each wall panel flow seamlessly into one another, creating consistent lines that draw the eye’s attention around the entire room. Elaborate vents are routed into the panels combining aesthetic pleasure with functionality, while receptacles are precisely installed into the baseboards, which removes the need for a faceplate, a credenza fits perfectly into the wall panels, with accented lighting to provide contrast on the frosted glass door, and a walnut portal detail outlines the jambs in the hall, welcoming you into the Master Suite.

Upon entering the Master Suite, two symmetric pocket doors provide access to the open closet floor plan, with new matching millwork on his and her sides. In the Master Bedroom, lacquer panels appear to emerge from the walls, and reveals are carried through each seam in the millwork. The floating soffit and nightstands exude a white glow from recessed LED ribbons, and the soffit down lights illuminate the custom fabricated tufted headboard.

Every facet of this project was reviewed prior to construction, to ensure the project schedule was maintained.